מרפסות תלויות

אורגד מבנים מספקת את המחיר הזול בארץ בהתחייבות!

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב:

מרפסות הן הדרך המושלמת ביותר לגרום לבית להיות יותר אלגנטי ופתוח, אך אילו מרפסות כדאי לשקול כאשר יש כל כך הרבה סוגים בשוק? המאמר שלפניכם יעזור לכם להחליט על סוג המרפסת ויסביר לכם כל מה שאתם צריכים לדעת על הוספת מרפסות ובניית מרפסות.

מרפסות תלויות

בעלי דירות רבים מעוניינים לשדרג את הנכס שלהם, להעלות את ערכה של הדירה ולהעלות את איכות החיים שלהם. לכן חשוב לדעת כי הוספת מרפסת תלויה עשויה להיות הפתרון המושלם עבורכם. תוספת מרפסת תלויה אכן מאפשרת כניסת אוויר צח ואור שמש טבעי לבית ומשפרת את איכות החיים. אך מה כדאי לדעת על מרפסות תלויות? וכיצד מבצעים את תוספת הבנייה בצורה הטובה ביותר?

אין צורך בעמודים או בבסיס גדול כאשר בונים מרפסות תלויות, והן מהוות דרך לנהדרת הוסיף חלל חיצוני לבית. כיום ניתן להוסיף לכל בניין מרפסת שנתמכת באמצעות קורות פלדה המהונדסות בצורה התומכת במבנה בצורה יציבה ובטוחה בכל גובהה, ואינה נתמכת כלל על עמודים.

המרפסת התלויה, נתלית על בניין (מכאן נובע שמה), ונבנית באמצעות שיטות חדישות ובטוחות המתבססות על שימוש בכבלים מפלדת אל- חלד, אשר מקובעים בקיר ו"תולים" את המרפסת. השיטה העיקרית מתבצעת על ידי נעיצת יתדות פלדה בבטון הקיים ומשמשות לעיגון המרפסת אל המבנה, כאשר הפלדה משמשת כעוגן בטוח אשר מקבע את הבטון בצורה טובה ונכונה, תוך שימוש במגוון חומרים אשר נועדו לאפשר תוספות בנייה בצורה בטוחה, בגבהים שונים, אשר יעמדו בעומסים שונים מ- 5 טון ויותר.

המרפסת ניצבת בזווית ישרה למבנה, הכבלים מפלדת האל- חלד מתחברים לקצוות המרפסת משני צדיה החיצוניים ומתקבעים בזווית של 45 מעלות לחיבורים המצויים על הקיר החיצוני של המבנה. החיבורים המצויים על גוף הבניין הם חזקים ביותר ועושים שימוש בברגים יציבים ובכוחות שונים.

מדובר במרפסת אסתטית במיוחד ונפוצה בישראל בזכות מהירות הבניה שלה: המרפסת מגיעה מוכנה מהמפעל וכל מה שנותר לעשות הוא להרכיב אותה. בנוסף, המרפסת צורכת תחזוקה מועטה ובנייתה ידידותית לסביבה.

מרפסות פלדה

מרפסת זו נבנית ע"י בניה יבשה, ונקראת "מרפסת מפלדה" – עקב השימוש במבנה מוכן העשוי פלדת אל- חלד. שיטת הבניה היבשה מתבססת על מבנה פלדה מוכן מראש אשר מעוגן בדרך כלל על עמודי הבטון של הבניין. שיטת הבניה היבשה מאפשרת הרכבה של המרפסת תוך זמן קצר יחסית, עקב הכנתה מראש, בניה של מספר מרפסות ביום ובנוסף היא בעלת משקל קל יחסית (מרפסת הבנויה בשיטת הבניה היבשה שוקלת 1-2 טון). יש להקפיד על צורת העיגון של המרפסת ומומלץ לא להתפשר על איש מקצוע. הבניה היבשה כמעט ולא יוצרת לכלוך, רעש והפרעה בשגרת היום שלנו ושל השכנים.

מרפסות פלדה

יתרונות מרפסות הפלדה

לפניכם מפורטים יתרונות מרפסת הפלדה:

  • חלקי המרפסת מיוצרים מראש במפעל ומובלים לאתר הבניה כאשר הם מוכנים להרכבה מהירה ונקייה.
  • ע"י ייצור רכיביה העיקריים של המרפסת במפעל, מובטחת בדיקה יסודית וקבלת רכיבים ברמה הגבוהה ביותר בזכות בדיקות דחופות ושגרתיות שעוברת המרפסת במפעל.
  • מפני שרוב העבודה נעשית במפעל, תהליך הוספת מרפסת פלדה נמשך כ-4 חודשים בלבד, לעומת תהליך הוספת מרפסת בטון, אשר לרוב לוקח זמן עבודה רב יחסית הנמשך כ- 10 עד 12חודשים בשטח המבנה (זאת אומרת שהבניין המאוכלס הופך להיות אתר בנייה לכל דבר)
  • הרכבת מרפסות מפלדה נעשית ע"י בעלי מקצוע בלבד, ולכן אין צורך בהעסקת פועלים בניין מיותרים, כך שתקבלו את ביצוע העבודה הטוב ביותר
  • מרפסות פלדה הן בעלות משקל קל הרבה יותר ממשקלן של מרפסות הבטון ולכן הן מוסיפות פחות עומס על הבניין ועל היסודות הקיימים.
  • מרפסות פלדה הן בעלות מראה עדין ואלגנטי יותר ממרפסות אחרות. בזכות חוזקן הרב ניתן לייצר מרפסות דקות, מעודנות ובעלות מראה קליל יותר ממרפסות הבטון ואין צורך בעמודים אנכיים או בתומכי בטון גסים מכל סוג. מרפסת הפלדה שנוצרת היא עדינה ואלגנטית ואינה חוסמת את הנוף או מכערת את מראה הבניין או הנכס.
  • כאשר מתקינים מרפסות פלדה, עבודת הקבלן והמפקח באתר הבניה היא קצרה במיוחד, נקייה ואינה דורשת יציקות בטון אשר גורמות ללכלוך מיותר.
  • מרפסות פלדה הן קלות במיוחד לעומת מרפסות הבטון, אך הן חזקות יותר. הן מתחברות בהתאם אל הבניין הקיים ללא צורך בעמודים תומכים אשר נושאים את עומס הבטון אל קרקע, ולכן בבניינים רבים אין את האפשרות להוסיף כלל מרפסות מבטון ממספר סיבות: תוספת הבטון היא כבדה במיוחד ומכבידה עומסים גדולים על שלד הבניין הקיים – ולא כל בניין חזק מספיק ומסוגל להתמודד ולשאת מקל כה כבד. בנוסף, בניינים בעלי חניון תת- קרקעי או עליו,  אין לרוב אפשרות להוסיף מרפסות בטון מפני שראשית יש להוסיף עמודי בטון עד לקרקע, באופן שעלול לבטל או לחסום מקומות החנייה רבים. אותו המצב מתרחש גם בבניינים עם שטחי מסחר בקומת הקרקע או בעלי משרדים רבים.

מרפסות שמש

מרפסת שמש חלק מפרויקט שיפוץ בניין היא שטח בלתי נפרד מהבית או מהדירה שלכם, הממוקם בצדו החיצוני של המבנה. מרפסת השמש עשויה להיבנות על קורה יציבה אשר יוצאת מגוף המבנה, על עמודים, בנויה על הגג או תלויה. אחד המאפיינים הבולטים של מרפסת השמש הוא חלק העשוי חלון גדול, המאפשר כניסה של אור טבעי רב אל פנים הבית.

מהם היתרונות של מרפסת השמש?

מרפסת השמש עשויה להיות תוספת נהדרת ולא יקרה לביתכם, אשר לא תרוקן את הארנק כמו הוספת דק עץ, אך תספק יתרונות דומים. לפניכם הסבר מפורט למה אתם פשוט חייבים לבנות מרפסת שמש בבית שלכם, ומהם היתרונות שתוכלו ליהנות מהם:

  • מרחב נוסף- ניתן לבנות את מרפסת השמש כמעט בכל גודל (יש לשים לב לחוק המרפסות בהמשך) בו אתם מעוניינים, ובשטח אשר נוצר ניתן לעשות שימושים רבים, כגון: מקום לתליית כביסה, בניית מחסן, הצבת פינת קפה נוחה ועוד. המרפסת מספקת לכם מרחב נוסף בו אתם יכולים לעשות כרצונכם.
  • נוף- מרפסות השמש מציעות נוף יפיפה, אשר קשה לינות ממנו מחצר או מדק פשוט. בזכות מרפסת השמש, תהיה לכם נקודת מבט נהדרת על כל הסובב אתכם, אשר תספק רוגע, שלווה והנאה לכל בני הבית.
  • העלאת ערך הדירה- ע"י הוספת מרפסת שמש לדירה שלכם, אתם מעלים את ערך הדירה- ערך הדירה עולה בין 5%-10%! עליה זו הופכת את מרפסת השמש להוצאה משתלמת אשר מחזירה את הוצאתה, במידה ובעתיד תרצו למכור את הדירה, מרפסת השמש מעלה את שווי הדירה ומחזירה את השקעתה.
  • אור טבעי ואוויר צח- מרפסת השמש יכולה לשמש מקום נהדר לשאוף אוויר צח ולקבלת מנה הגונה של ויטמין D. אפילו אם רק תרצו לשבת בנחת ולקרוא ספר במרפסת, תקבלו אוויר צח וקרני שמש חמימות, וזה עדיף הרבה יותר מלשבת סגורים בבית כל היום. בנוסף, מרפסת השמש מספקת כניסה של אור טבעי לבית ברוב שעות היום, כניסת האור מאפשרת לכם לחסוך את עלויות החשמל עד רדת החשיכה ובנוסף כניסת האוויר עשויה לחסוך את הוצאות המזגן.
  • מקום הירגעות- לדירות ללא חצר, מרפסת השמש מספקת פתרון נהדר למקום בו אפשר לקרוא, להירגע, לצייר, לכתוב וכו'- במיוחד עבור הורים, אשר זקוקים לנקודת מבט מתמדת על הילדים שלהם.
  • שימושים רבים- למרפסת השמש שימושים רבים נוספים, ניתן להפוך אותה לחצר עם דשא סינטטי, פרחים ועציצים, אפשר לסגור אותה ולהפוך אותה לחדר נוסף או למחסן, למקם בה פינת ישיבה ולארח בה אורחים, ועוד.

מרפסת שמש יכולה להגדיל את החשיפה שלכם לטבע, להרחיב את שטח המחיה שלכם ללא הקרבה של פרטיות או אינטימיות, ולהעלות את רמת החיים ואת ערך הדירה שלכם. שימוש בשירותיו של מפקח בניה איכותי, מקצועי ובעל ניסיון, יבטיח כי חוויית הפרויקט תעבור בצורה חלקה ושלווה מתחילת הפרויקט ועד סופו.

הוספת מרפסות

תהליך הוספת מרפסת עלול להיות ארוך ומייגע במיוחד אם מבצעים במגביל גם פרויקט שיפוץ בניין משותף, אילולא היה תיקון 101 לחוק תכנון ובניה, אשר אושר לפני מספר שנים. התיקון מאפשר לכם להוסיף מרפסת שמש פתוחה, בשטח של עד 10% משטח המבנה או עד 14 מ"ר (הגדול מבניהם). על המרפסת להיות לפחות כ- 2.5 מטר מעל הקרקע ולא לבלוט מעבר ל- 2.5 מטר מפני הבניין. אם אתם מעוניינים במרפסת גדולה ובולטת יותר, עליכם להשיג את האישורים הנחוצים לכך מן העירייה.

כדי להוסיף או להרחיב מרפסת לבניין, עליכם לקבל את הסכמת כל השכנים או כ- 75% מבעלי הדירות בבניין. הסכמת דיירי הבניין הינה חשובה ולא ניתנת למיקוח, אך לא די בה כדי להשלים את תהליך הוספת המרפסת.

עליכם לוודא שהרשות העירונית מאפשרת את בניית המרפסת, רוב הרשויות מעודדות בניית מרפסות ברחבי העיר, אך לא כל עירייה תסכים להוספת מרפסת בודדת ויחידה. במקרה והעירייה לא מאפשרת את הבנייה, ניתן לצרף את כול דיירי הבניין או את רובם, כדי לנסות ולהוציא לפועל את בניית המרפסת. כלומר, אם שאר דיירי הבניין יהיו מעוניינים בהוספת מרפסת לדירתם (ולמה שלא יהיו? היא משדרגת את איכות החיים ומעלה את ערך הדירות, שימו לב לסעיף הקודם יתרונות מרפסת השמש), הסיכויים לקבלת אישור הבניה מן העירייה גודלים, ובנוסף, תוזילו את עלויות הבניה שלכם.

הוספת מרפסות שמש

הקמת וועד לבניית מרפסות

אפשר להקים ועד, אשר יחתים את דיירי הבניין על הפנייה לעירייה או שהחברה הבונה תקיים שיחות עם הדיירים (לרוב בהתנדבות, עקב קידום אינטרסים) ותחתים אותם בעצמה.

בין אם החלטתם לבצע את המהלך לבד או עם שאר דירי הבניין (אולי יש לכם בית פרטי וכל עניין הדיירים לא רלוונטי לכם כלל) עליכם להמשיך בשלבי התהליך להוספת המרפסת הנחשקת.

השלב הבא כולל פנייה לאדריכל או מהנדס, אשר ייתן את חוות דעתו המקצועית, האם מומלץ לבנות מרפסת תלויה? אולי צורת הבניה של הדירה יותר מתאימה למרפסת על עמודים? בעל מקצוע אמין ידע לתת לכם את חוות הדעת הטובה ביותר ואף ילווה אתכם לכל אורך תהליך קבלת האישורים והבדיקות הנחוצות. כמובן, בעל המקצוע יעזור בתכנון המפרט הטכני ובשרטוטים הנדרשים, ויגיש אותם לוועדות הנחוצות.

מומלץ ללוות את תהליך הוספת המרפסת ביעוץ משפטי של עורך דין מקצועי לדיני קרקעות, המכיר את החוק היטב, כולל כל השינויים העדכניים ביותר. עורך הדין יגיש את המסמכים הנחוצים, ישיג את החתימות ויוודא שהכול מוגש לפורמט הנכון.

בניית מרפסות

פיקוח בניה הוא חלק חשוב ביותר בתהליך הבניה. במידה והפיקוח נעשה בצורה מקצועית ואיכותית, הוא עשוי להועיל מאוד ולשפר את כל מהלך הפרויקט שלכם. אם אתם מעוניינים שתהליך הוספת המרפסת שלכם יעבור בצורה חלקה, מהירה ושלווה, מומלץ לשכור את שירותיו של מפקח בניה מקצועי ובעל ניסיון, על מנת שהפרויקט יתבצע כמתוכנן, בצורה בטוחה וללא הפתעות לא נעימות.

אין ספק כי תפקיד המפקח הוא חיוני: עליו לבדוק הכול, להתריע על כל הפרה או ליקוי במהלך השלמת הפרויקט ולוודא שמהלך הפרויקט מתקדם בקצב הרצוי.

כדי לבנות מרפסת אשר עומדת בכל התקנים והתקנות של החור, חשוב שאתם ומפקח הבניה שלכם תכירו את חוק המרפסות.

מהו חוק המרפסות?

חוק המרפסות נקרא גם " תיקון 101 לחוק תכנון ובניה", נכנס לתוקף בשנת 2014 ומאז שינה את כל מהלך בניית המרפסות. התיקון מאפשר לכם להוסיף מרפסות שונות (כולל מרפסת שמש פתוחה), בשטח של עד כ- 10% משטח המבנה או עד כ- 14 מ"ר (הגדול מבניהם). על המרפסת להיות לפחות כ- 2.5 מטר מעל הקרקע ולא לבלוט מעבר ל- 2.5 מטר מפני הבניין. אם אתם מעוניינים במרפסת גדולה, מפוארת ובולטת יותר, עליכם לגשת לעירייה ולהשיג את כל האישורים הנחוצים לחריגה זו.

תיקון זה מאפשר לכם כאזרחים לחסוך מעצמכם עגמת נפש רבה, ע"י קבלת היתרים ואישורים שונים למגוון פרויקטים אשר אינם מפריעים לאיש (כמו הוספת מרפסת שמש) ומתקיימים ללא היתר בניה בצורה נרחבת בכל רחבי הארץ. הרעיון העיקרי בתיקון 101 לחוק תכנון ובניה, אשר כולל את חוק המרפסות, הוא לשפר את הליכי הרישוי לבניה במקרים אשר לא נעשית פגיעה באיכות הבניה ובסביבה.

בניית מרפסת היא אינה הליך מורכב כאשר הוא נעשה ע"י מקצוענים, אך יש להכיר את כל המידע הרלוונטי הסובב סביב המרפסות השונות, כדי להימנע מתשלומים נוספים וסיכון ביטחון הדיירים: חשוב להכיר את מיסוי המרפסות ואת הגבלת המשקל של כל מרפסת.

האם קיים מיסוי על מרפסת?

האם עליכם לשלם ארנונה נוספת או מיסים נוספים על המרפסת החדשה שלכם? קיימות רשויות אשר גובות היטל השבחה (תשלום אשר משלמים לעירייה בגין קבלת זכויות בניה והקלות נוספות) עבור בניית המרפסת, אך גביית ארנונה מותרת אך ורק ממרפסת שגודלה עובר את ה- 12 מ"ר. מרפסות בעלות שטח הקטן מ- 12 מ"ר, פטורות מארנונה לחלוטין (מלבד בעיר תל אביב, בה משלמים ארנונה על שטח מקורה). לא כל הרשויות העירוניות מקפידות על הפטור מארנונה ולכן יש לשים לב ולוודא כי לא גובים מכם ארנונה כאשר יש לכם פטור. מצב זה קרה בעבר וגרר אחריו תביעה של עשרות מיליוני שקלים.מרפסות תלויות

האם ישנה הגבלת משקל?

שאלה זו מעסיקה כמעט כל אדם השוקל לבנות מרפסת. אף אחד לא רוצה שהמרפסת שלו תקרוס בזמן אירוע משפחתי עתיר אורחים. חשוב לדעת מהי מגבלת המשקל של המרפסת שלכם וכמה אורחים היא מסוגלת להכיל.  כדי להשיג את התשובה, כל מה שצריך לעשות הוא לבחון את התקן הישראלי: המרפסת מסוגלת לשאת על כל 1 מ"ר שלה עומס של עד כ- 350 ק"ג. על מנת להסביר יותר בפשטות את התקן, ניתן להיעזר בדוגמא: מרפסת אשר שיטחה הוא כ- 11 מ"ר יכולה להכיל עד 3,850 ק"ג (11*350), בהנחה שכל אורח שוקל בממוצע 70 קילו, המרפסת יכולה להכיל עד כ- 55 אורחים (3,850:70), כך שכדאי ומומלץ לערוך ערבי חג ואף אירועים משפחתיים במרפסת, ואין צורך לחשוש מקריסה.

אז מה היה לנו בכתבה:
אורגד שיפוץ מבנים
אורגד שיפוץ מבנים

חברת אורגד גאה להיות החברה המובילה בישראל לשיפוץ ושימור מבנים אנו מזמינים אתכם ליצור איתנו קשר ולתאם פגישת הכרות ללא התחייבות אנו מבטיחים לכם כי נדע לנהל את הפרויקט שלכם בצורה מיטבית ולדאוג שפרויקט שיפוץ הבניין לכם יתבצע במהירות תוך הקפדה על סטנדרטים גבוהים של איכות ושירות תוך שימוש בחומרי הגמר המתקדמים ביותר.

1700-70-90-30